Antifrau intervé a la Jornada Relacions Govern-Parlament: el compromís amb la ciutadania

El director de Prevenció de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Òscar Roca, hi ha intervingut amb la ponència “Els sistemes interns d’alerta com a eina al servei de la integritat institucional”

Òscar Roca durant la seva intervencióa la jornada. Foto: Antifrau
Òscar Roca durant la seva intervencióa la jornada. Foto: Antifrau

21 de setembre de 2023. Avui s’ha celebrat al Palau de Pedralbes la Jornada Relacions Govern-Parlament: el compromís amb la ciutadania, organitzada per la Direcció General de Relacions amb el Parlament del Departament de la Presidència. Aquesta trobada oficialitza l’obertura del curs de les relacions entre el Govern i el Parlament amb les oficines de relacions institucionals departamentals.

L’obertura del nou curs de l’activitat parlamentària del Govern ha estat a càrrec de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà. Durant la Jornada s’han fet diverses intervencions centrades en els canvis en les relacions entre institucions i de les institucions amb els ciutadans.

Així, el director de Prevenció de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Òscar Roca, ha intervingut amb la ponència “Els sistemes interns d’alerta com a eina al servei de la integritat institucional”. "La història demostra que cal protegir els alertadors", ha assegurat Roca, i ha assenyalat que "la preservació de l'interès general ja no és exclusiu de l'estat, els ciutadans són fonamentals". El director de Prevenció d’Antifrau també ha afirmat que "el nou marc normatiu és una oportunitat per a les persones que presten servei públic". Per acabar ha afegit que la suma de lideratge ètic més la convicció, la formació, la difusió i la protecció dels alertadors dona com a resultat la cultura de la integritat.

Durant la jornada també han intervingut la síndica de greuges, Esther Gimenez-Salinas, el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Miquel Salazar, i la directora general de Serveis Digitals i Experiència ciutadana, Ester Manzano. També han participat a l’acte el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Joan Josep Nuet Pujals i la directora del Gabinet Jurídic, Mercè Corretja Torrens. La cloenda ha anat a càrrec de la vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, Alba Vergés Bosch.