Baròmetre 2014 La corrupció a Catalunya: percepcions i actituds Ciutadanes

El baròmetre 2014 ha estat presentat aquest matí pel director de l'Oficina Antifrau. Aquesta enquesta recull les percepcions i actituds de la ciutadania al voltant del fenomen de la corrupció a Catalunya. L'estudi, ha estat elaborat per l'Oficina Antifrau de Catalunya en col·laboració amb el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat. Es va realitzar del 10 al 18 de novembre de 2014 mitjançant 800 enquestes telefòniques arreu del territori.

Els resultats de la mostra s'han presentat el 9 de desembre de 2014, coincidint amb els actes de commemoració del Dia Internacional Contra la Corrupció.

La presentació ha estat a càrrec del director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, que entre d'altres consideracions ha destacat que "la ciutadania demana una urgent i substancial reforma dels partits polítics per tal de tornar a confiar en ells" i ha fet una crida a "la professionalització dels sector públic".

També ha dit que "els nivells de tolerància del ciutadà amb la corrupció són cada vegada més baixos", per aquest motiu "la ciutadania demana més contundència davant dels indicis de corrupció en els càrrecs públics".

Finalment ha demanat a la ciutadania que denunciï els casos de corrupció i, al mateix temps, ha demanat al legislador que faci el necessari perquè denunciar sigui fàcil i segur.