Seminari sobre la ‘Implantació de canals de denúncia. Estat de la qüestió al sector públic de Catalunya’

Aquest seminari s’emmarca dins les activitats de la ‘Semana de la Administración Abierta’, que organitza el Gobierno de Espanya del 10 al 16 de juny

Setmana de l'Administració Oberta

23 de maig de 2024. L’Oficina Antifrau de Catalunya organitza el seminari en línia sobre la ‘Implantació de canals de denúncia. Estat de la qüestió al sector públic de Catalunya’, que se celebrarà el proper 11 de juny de 10 a 11h i es podrà seguir via Zoom amb aquest enllaç.

La cap de Relacions Institucionals, Visibilitat i Participació d’Antifrau, Lourdes Parramon, explicarà l’obligació de la Llei 2/2023, relativa a la protecció de les persones alertadores, que imposa a les entitats públiques comptar amb un sistema intern d'informació, i exposarà com es troba la situació del sector públic a Catalunya.

Com a Autoritat Independent de Protecció de l’Informant a Catalunya per designació parlamentària, correspon a l'Oficina Antifrau encarregar-se del registre de responsables del sistema intern d’informació (nomenament i cessament) i l'exercici de la potestat sancionadora. Lourdes Parramon analitzarà el grau de compliment entre les entitats públiques i la distància entre el volum d’inscripcions i l’univers obligat.

Aquest seminari s’emmarca dins les activitats de la ‘Semana de la Administración Abierta’, que organitza el Gobierno de Espanya del 10 al 16 de juny.

Aquí podeu consultar el contingut de la intervenció ‘Implantació de canals de denúncia. Estat de la qüestió al sector públic de Catalunya’ de Lourdes Parramon.