L’Oficina Antifrau de Catalunya ha rebut durant el mes de novembre la visita d’una delegació de Geòrgia i d’una de Corea del Sud per conèixer de primera mà el funcionament de la institució

Les jornades de treballa amb ambdues delegacions han consistit en l’intercanvi d’experiències sobre el funcionament d’Antifrau i s’ha aprofundit en projectes de prevenció de la corrupció, projectes formatius, investigacions, accés a la informació pública, protecció de denunciants i el projecte de big data

Membres de la delegació de l'Oficina Anticorrupció de Geòrgia reben la benvinguda del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya i de l'assessora jurídica de Prevenció, Marisa Miralles
Membres de la delegació de l'Oficina Anticorrupció de Geòrgia reben la benvinguda del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya i de l'assessora jurídica de Prevenció, Marisa Miralles

27 de novembre del 2023. La delegació de l'Oficina Anticorrupció de Geòrgia va visitar l’Oficina Antifrau de Catalunya el passat 9 de novembre amb l’objectiu d’estudiar el funcionament de la institució. A la visita d’estudi els representants de diferents àrees de l’oficina catalana van explicar a la delegació georgiana l’operativitat d’Antifrau i van aprofundit en els diferents projectes d’enguany.

En la trobada, el director d’Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, va assenyalar l’experiència adquirida aquests anys i, d’altra, va remarcar la importància de la prevenció de la corrupció i de la investigació, les potes sobre les quals gira l’oficina catalana.

A més, el director de Prevenció, Òscar Roca, va exposar l’experiència de l’Oficina en projectes de prevenció que porten anys en funcionament i en d’altres més recents i innovadors. Per la seva banda, el director d’Investigacions, Manel Díaz, va explicar les casuístiques que es troben en la seva Direcció i els diferents tipus d’actuacions que es duen a terme.

D’altra banda, es va abordar l’impacte de la Llei 2/2023 de transposició de la Directiva 1937/2019 de la UE sobre protecció dels informants. I el cap de l’àrea de Formació, Jordi Tres, va explicar els projectes formatius actuals, i va aprofundir en un dels més recents, DialÈtic. També es va aprofundir en els principals projectes de la Direcció de Prevenció sobre conflictes d'interès, anàlisi de riscos i compliment en el sector públic per part de la consultora de Prevenció, Lara Baena, i la tècnica de Prevenció, Elisenda Escoda.

D’altra banda, l’assessora jurídica de la Direcció de Prevenció, Marisa Miralles, va exposar la casuística que es troba Antifrau en referència a l’accés a la informació pública.

Per tancar la visita d’estudi de la delegació de l'Oficina Anticorrupció de Geòrgia, el cap de la Unitat d'Anàlisi de Dades d’Antifrau, Bruno González, els va informar sobre la situació de la Protecció de denunciants i el projecte de big data.

A finals del mes de novembre, concretament el 27 de novembre, Antifrau també va rebre la visita de la Comissió Anticorrupció i Drets Civils de la República de Corea del Sud. Durant la jornada, ambdues delegacions varen intercanviar informació sobre protecció dels denunciants i gestió de les peticions d'accés a la informació pública, entre d'altres temes estratègics, tal i com es va abordar en la visita de la delegació georgiana.