Antifrau organitza el Webinari 'Noves eines de seguiment informàtic i alertes en un entorn de dades per al control de la contractació pública local'

La directora adjunta de l’Oficina Antifrau, Begoña Ballvé, ha presentat la jornada i el projecte que porta a terme Antifrau

Antifrau organitza el Webinari 'Noves eines de seguiment informàtic i alertes en un entorn de dades per al control de la contractació pública local'

27 d’abril de 2023. L’Oficina Antifrau de Catalunya ha organitzat el Webinari 'Noves eines de seguiment informàtic i alertes en un entorn de dades per al control de la contractació pública local', en col·laboració amb el Departament d’Economia i Hisenda, el Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya) i el Consorci Localret, en el que s'han inscrit 460 participants.

La directora adjunta de l’Oficina Antifrau, Begoña Ballvé, ha presentat la jornada i el projecte que porta a terme Antifrau. Begoña Ballvé ha assenyalat que "és un projecte on ens plantegem com podem treballar per a la integritat a través de la digitalització i l’automatització de les dades. I com aquestes dades ens ajuden a millorar la governança, la bona administració, l’eficiència i l’eficàcia".

A continuació el cap de l'equip d'Anàlisi de Dades d’Antifrau, Bruno González, ha explicat el projecte d’anàlisi de dades que desenvolupa l’Oficina, que ha donat com a primer resultat un estudi sobre sistemes automatitzats d’alerta en l’àmbit de la contractació pública.

Begoña Ballvé i Bruno González en moments de les seves presentacions al webinari

Bruno González ha afirmat que “els sistemes automatitzats d’alerta són elements essencials de tot sistema d’integritat”. I ha afegit que “en qualsevol desenvolupament informàtic la integritat sempre és un element que s’ha de tenir en compte prèviament”.

D’altra banda, el cap de l’Àrea de Contractació del Consorci Localret, Joan Bosch, ha explicat la iniciativa del Consorci Localret per oferir als ens locals una eina de seguiment, control i planificació de la contractació.

Per finalitzar la jornada el cap de l’Àrea d’Eines de Contractació Electrònica de la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Pública de Catalunya, Josep González, i la cap del Servei d’e-Contractació al Consorci AOC, Vicky Millan, han exposat la posada en servei, el passat 27 de febrer de 2023, de la nova Plataforma de Serveis de Contractació Pública de Catalunya, impulsada i dissenyada per la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Pública de Catalunya, conjuntament amb el Consorci AOC, sota la Direcció General de Contractació Pública.