Transparència Internacional publica l’Índex de percepció de la corrupció 2019

Aquest índex s’elabora a partir de la percepció que la ciutadania de cada país té sobre la corrupció als seus estats i es basa en les enquestes fetes a cada un dels 180 estats que han participat

Rànking de l’Índex de percepció de la corrupció 2019
Rànking de l’Índex de percepció de la corrupció 2019

24 de gener de 2020. Transparència Internacional (TI) ha publicat l’Índex de percepció de la corrupció 2019. Aquest índex s’elabora a partir de la percepció que la ciutadania de cada país té sobre la corrupció als seus estats i es basa en les enquestes fetes a cada un dels 180 estats que han participat.

El 2019 Espanya se situa en la posició 30, a l’alçada de Barbados, Portugal i Qatar, obté una puntuació de 62/100, quatre punts per sobre de 2018.

Encara que hi ha una millora respecte l’any anterior TI assenyala que “l’economia espanyola, que se situa entre les 15 primeres de el món, no hauria d'estar per sota dels 70 punts en l'Índex de Percepció si vol mantenir la seva imatge i la seva competitivitat”.

Segons TI aquest nou índex evidencia que “la corrupció a Espanya continua sent un problema greu que ha de cridar a l'acció de les autoritats i de la societat civil”.

Podeu consultar l’informe sencer en anglès